Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A látás védelmének 3 legfontosabb módja a munkahelyen...

A látás védelmének 3 legfontosabb módja a munkahelyen...

Ha fémmel, fával vagy vegyszerekkel dolgozik elengedhetetlen, hogy óvja szemeit és védőszemüveget viseljen. Bemutatunk három fontos biztonsági alapelvet, amely a szemvédelem mellett szól.

A védőszemüveg nem szabad hiányozhat egyetlen felelős munkaterületről sem. Bár sok ember alábecsüli a szemvédelem fontosságát, de sajnos a munkabalesetek statisztikai adatani  nem ezt támasszák alá. Az USA-ban például évente 2,5 millió ember sérül meg a szemet ért károsodás hatására. De ugyanakkor a szem védelme nem feltétlenül csak a védőszemüveg viselésében merül ki.

1. Ne becsülje alá a szem fáradságát. Ha munkád hosszú, koncentrált egy helyre való áttekintést igényel akkor a szemed egy idő után elfárad. Jó esetben a szem egy idő után égni kezd, rosszabb esetben látásod hosszú távon károsodhat. A szem fáradságára vonatkozó irányelvek egyszerűek. Rendszeres időközönként félóránként vagy óránként szakítsa meg a munkavégzést, pihentesse szemeit.

2. Rendszeresen menjen orvosi szűrővizsgálatokra. Az egészség szempontjából a megelőzés kulcsfontosságú, ha például olyan vegyszerekkel dolgozik melyeknek szemkárosító hatása van egy szűrővizsgálattal megakadályozható a baj.

3. Viseljen védőszemüveget. Az hogy milyen védőszemüveget viseljen az függ attól, hogy milyen anyaggal dolgozik, valamint milyen munkakörülmények között. Ha vegyi anyagokkal dolgozik célszerű olyan szemüveget választani melynek paraméterei ellenállóak a vegyi anyagokkal szemben. Kültéri munkára viseljen UV álló szemüveget, vagy hegesztési munkaterületre célszerú zárt dupla lencséjű hegesztőszemüveget választani, vagy fejpajzsot a felcsapodó hegesztési szikrákkal szemben.

Termék kínálatunkban megtalálja a munkájához szükséges  védőszemüveget. Óvja szemeit mert látásunk az egyik legnagyobb kincsünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Védőeszköz