Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A fényvisszaverő ruházat biztosítja a közúti biztonságot. Bemutatjuk annak előnyeit....

A fényvisszaverő ruházat biztosítja a közúti biztonságot. Bemutatjuk annak előnyeit....

2016. február 20-án életbe lépett a közúti törvény módosítása, miszerint a közút mellett haladó gyalogosoknak, kerékpárosoknak valamint munkát végző személyeknek lakott területen kívül fényvisszaverő kiegészítő elemet kell viselniük. A fényvisszaverő ruházat életeket menthet.

Az utakon egy szabály van, láttatni és látni. Ez nem csak a gyalogosokra vagy a kerékpárosokra vonatkozik, hanem a közút mellett munkát végző dolgozóra is. Ezen kívül vannak munkaterületek, ahol a jól láthatóság elengedhetetlen követelmény hogy a baleseteket elkerüljük, ilyenek például az építkezések, vagy mentési műveletek, szállítmányozás és rakodás.  Jól láthatósági ruházatban, egyedi kialakításának köszönhetően akár 200 méter távolságban is láthatóak vagyunk.

Ha sötét ruházatban éjszaka megvilágítatlan útszakaszon sétálsz az autó vezetője csak 18 m távolásgól érzékel téged, de ha világos ruházatban vagy akkor sem sokkal jobb a helyzet, mert a sofőr látótávolsága így is csak max 50 m, így a reakcióideje hogy észleljen és ne legyen baleset pár másodpercre csökken a sebességétől függően.

Ezzel szemben ha megfelelő fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt viselsz, már biztonságos távolságból jól látható vagy, és ez életet menthet. Figyeljünk arra, hogy a láthatósági ruházatunkat úgy hordjuk, hogy a fényvisszaverő csíkokat ne takarjuk el például táskával. 

Webáruházatunk kínálatában számos fényvisszaverő ruházatot megtalál, legyen az jól láthatósági mellény, vagy komplett munkaruházat. Fényvisszaverő ruházatunk megfelel az előírt szabványnak. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Védőeszköz